Aktiv semester

Tips på två fina vandringar nära Sågverket

Vacker vu från toppen av Middagsberget
En slående vacker vy får du över Ångermanälven från toppen av Middagsberget

Vandring till Middagsberget nära Sågverket

En relativt enkel vandring du kan ta dig för är Middagsberget. Vägen dit går först längs med grusväg och sedan genom gles skog och på kala klipphällar. Delvis brant men med goda möjligheter att själv anpassa lutning och svårighetsgrad beroende på vägval över klipphällarna. Från toppen har du milsvid utsikt över Höga Kusten, Ångermanälvens utlopp och byarna runt omkring. 

En perfekt halvdagsvandring, ta med dig picknick upp till toppen och njut av utsikten. Väl uppe kan du dessutom vandring omkring, bergstoppen är platt med lågvuxna träd. Barn hålls under uppsikt, här finns en del mindre sprickor och ojämnheter. 
När du är på plats hos oss ger vi en bättre beskrivning samt GPS-koordinater hur du hittar.

Från Sågverket är det inte långt att göra en vacker vandring upp på Middagsberget. Vi ger dig rätt koordinater när du är på plats.

Vandring till Klippen

På andra sidan grusvägen från Middagsberget ligger berget Klippen. På vägen hit passerar du både myrmark och vacker gammal skog. Den här vandringen är något enklare än Middagsberget eftersom vägen upp till toppen är kortare, utsikten däremot är lika fin. För att komma hit från Middagsberget fortsätter du uppåt längs med grusvägen till den första gps-punkten.

När du är på plats hos oss ger vi en bättre beskrivning samt GPS-koordinater hur du hittar.