Aktiv semester

Tips på två aktiviteter nära Sågverket

Paddla havskajak nära Sågverket

Här är två tips för en aktiv semester där du kan välja mellan två roliga aktiviteter nära Sågverket. Du tar enkelt bilfärjan över Sannasundet till Hemsön. Färjan är gratis och det tar cirka fem minuter med bil från oss till bilfärjan. Välj mellan att utmana dig på slingrande skogsstigar på cykel, eller prova att paddla havskajak. För att hyra kajak eller cykel på Hemsön är det endast cirka fem minuter med bil från Sågverket till färjan, som tar dig över till vackra Hemsön. Välj att glida med strömmen längs Ångermanälven eller ta en tur ut mot havet mot den fria horisonten. Gör strandhugg på vackra stränder eller klippor. Låt humöret och vindarna styra dig, Hemsö kajak och MTB guidar dig till den bästa turen och strandhuggen för dagen. Både singel och dubbelkajaker finns att hyra och vi ger alltid en kort instruktion innan avfärd så att du känner dig redo och trygg.

cykla på Hemsö

Utmana dig på cykel på Hemsön

Här finns tre mil skyltade naturleder för MTB i olika svårighetsgrader. Du får en unik cykelupplevelse när du tar dig fram på slingrande stigar, genom vackra skogar, längs både sjö och hav och där bävern och älgen är de enda som ser dig. Hos Hemsö kajak och MTB hyr du all utrustning du behöver. Deras heldämpade stigcyklar gör att du känner sig som ett proffs på stigen. Självklart ingår hjälm och deras bästa tips för fina rastplatser och stigval, oavsett om du är nybörjare eller erfaren stigcyklist. Även juniorcyklar och barnsadlar finns att hyra.

Du hyr enkelt din utrustning på www.hemsokajak.se och här hittar du all information du behöver inför din aktivitet.

Som gäst på Sågverket får du 10% rabatt på hyra av cykel och kajak med en rabattkod du får av oss.

Färjan till Hemsön tar fem minuter och avgår varje hel och halvtimme från fastlandet. Flera av cykellederna passerar förbi Hemsö Fästning med restaurang och café. I uthyrningen finns glassförsäljning.